Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Zeynep DERE'den Velilerimize Seminer

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Zeynep DERE'den Velilerimize Seminer

Bugün okulumuzda Çocuk Gelişimi ve eğitimi uzmanı aynı zamanda yazar ve  aile danışmanı Zeynep DERE’ yi ağırladık. Okulumuz anasınıfı A şubesi velilerimizle bir araya gelen Zeynep DERE, Aile ve önemi, aile içi iletişim, çocuklarda cinsel gelişim  ve cinsel eğitim nasıl verilmelidir konularıyla ilgili bilgilendirmeler yaptı. Toplumun temel taşı ailenin çocukların gelişimleri açısından önemini vurgulayan Dere, çocukların öz güven duygularının ve aidiyet duygularının ailede başlayıp ailede geliştiğini söyledi. Çocukların gelişimlerini olumlu yönde desteklemek ve doğru rol model olmak için ebeveynlerin doğru iletişim dilini kullanarak, empati kurup çocuklarını eleştirmeden dikkatle  dinlemeleri gerektiğini vurguladı. Çocukların cinsellikle ilgili farkındalıklarının iki yaş civarı başladığını ve 4 yaşında çocuğun  cinsiyetinin farkında olduğunu belirtti. Çocukların cinsel gelişiminde hormonların önemli olduğunu ancak anne baba tutumlarının da çocuğun cinsel gelişiminde önemli olduğunu vurgulayarak ebeveynlerin nasıl davranmaları  gerektiğini anlattı. Çocuklar cinsel eğitimi  anne babalarından almalılar. Çocukların cinsellikle ilgili sorularına kısa, basit anlayabilecekleri şekilde mutlaka  cevap verilmeli. Çocuklara özellikle ergenliğe girerken,anne babaları tarafından doğru rehberlik yapılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

 

Velilerle farklı çalışmalar da  yaparak etkinliği tamamlayan Zeynep DERE, bu güzel etkinlik  için başta Okul Müdürü Mehmet ERGİN olmak üzere anasınıfı öğretmeni Sibel YILDIZ’ a  ve çocuklarını önemseyerek bu etkinliğe katılan bütün anne babalara teşekkür etti.

 

Anasınıfı öğretmeni Sibel Yıldız, anne babaların büyük bir keyifle bu etkinliğe katıldıklarını ve çok memnun kaldıklarını hatta sık sık böyle etkinliklerin çok yararlı olacağını söylediklerini belirterek Zeynep DERE’ ye bu faydalı ve güzel çalışma için teşekkür etti.

 

15.11.2023 82

 

15-11-202315-11-202315-11-202315-11-202315-11-2023